Компанія Cosmolot та луцьке видання “Вісник К” оскаржують накладені на них штрафні санкції. 

Справа Cosmolot

ТОВ «СПЕЙСИКС» (онлайн-казино Cosmolot) ініціювало судовий процес проти Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Позов зареєстровано в Київському окружному адміністративному суді.

Раніше КРАІЛ наклала фінансову санкцію у розмірі 3,55 млн грн на ТОВ “СПЕЙСИКС” та кілька інших компаній. Причиною стало звинувачення у порушенні процедури ідентифікації гравців з Реєстру осіб, яким обмежено доступ до азартних ігор. За версією комісії, компанії допускали проблемних гравців до своїх розваг.

Представники Cosmolot не погоджуються з рішенням регулятора та готують його оскарження.

Ухвала суду щодо штрафу Cosmolot

Ситуація з “Вісником К”

У лютому 2024 року луцька газета “Вісник К” стала першим ЗМІ, оштрафованим КРАІЛ за несанкціоновану рекламу азартних ігор. Видання отримало штраф у розмірі 2,13 млн грн за порушення вимог Закону України “Про рекламу”. Зараз видання відкидає усі звинувачення, позов зареєстровано у Волинському окружному адміністративному суді.

Поправки до Закону України “Про рекламу”, які встановлюють нові вимоги та обмеження щодо рекламування азартних ігор, набули чинності в жовтні 2023 року. За порушення цих вимог передбачено штраф у розмірі 300 мінімальних заробітних плат (2,13 млн грн), а у разі повторного порушення – відкликання ліцензії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *