У першому півріччі 2024 року гральний бізнес в Україні продемонстрував вражаюче зростання податкових надходжень до державного бюджету. За даними, які повідомив Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, гральна галузь сплатила 8,4 млрд грн податків, що майже втричі перевищує показники аналогічного періоду 2023 року.

Допис про податки від грального бізнесу

Особливо разючим є зростання податку на прибуток, який збільшився у 7,3 раза порівняно з попереднім роком. Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) також зріс, показавши приріст на 26,1%. Гетманцев зазначив, що така розбіжність у зростанні різних видів податків вказує на необхідність додаткової роботи з податком на виграші.

Червень 2024 року став особливо успішним місяцем для галузі, коли податкові надходження зросли в 1,9 раза порівняно з червнем минулого року.

Ці показники є продовженням тенденції, що спостерігалася у 2023 році. Податкові надходження грального бізнесу у 2023 році склали 10,4 млрд грн та порівнюючи з 2022 роком, збільшились у 15 разів. У 2021 році ця сума склала всього 206 млн.  

Доходи лідерів грального бізнесу в Україні за 2023 рік зросли у 28 разів, досягнувши 54,9 млрд грн, порівняно з 1,9 млрд грн у 2022 році, за даними сервісу Опендатабот.

Лідером ринку стала компанія «Спейсікс», яка працює під брендом Cosmolot. Найбільший приріст заробітків продемонструвала компанія «Фавбет» (бренд Favbet).

Такі вражаючі показники зростання свідчать про стрімкий розвиток грального бізнесу в Україні та його зростаючу роль у наповненні державного бюджету. Легалізація грального бізнесу продовжує демонструвати свою ефективність як інструмент економічного розвитку та наповнення бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *