У Києві відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню проєкту Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб з ігровою залежністю. Захід зібрав представників Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), Міністерства соціальної політики України, Громадської спілки “Центр відповідальної гри” та інших експертів галузі.

ГО "Центр відповідальної гри"

Проєкт Державного стандарту розроблено Міністерством соціальної політики спільно з ГО “Центр відповідальної гри”. Цей документ покликаний стати основним нормативним актом, який регламентуватиме заходи з реабілітації, повернення до повноцінного життя та запобігання виникненню рецидивів для осіб, залежних від азартних ігор, та їхніх родин.

Впровадження Державного стандарту соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із ігровою залежністю є важливим кроком у забезпеченні доступності ефективної допомоги для всіх, хто цього потребує, та сприятиме підвищенню якості життя осіб, які страждають від ігрової залежності.

Керівниця ГС “Центр відповідальної гри” Ольга Ісаєва повідомила, що вже розроблено протокол лікування від ігрової залежності, який очікує на затвердження. Членкиня КРАІЛ Христина Дутка зазначила, що зміст проєкту державного стандарту повністю відповідає меті та принципам державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор

Учасники круглого столу нагадали, що Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно визнала пристрасть до азартних ігор психічним розладом. Наслідками залежності від азартних ігор можуть бути психологічні проблеми, депресія, тривога, втрата соціальних зв’язків та фінансові труднощі.

Питання попередження ігрової залежності та мінімізації її негативних наслідків винесено в Україні на рівень національної безпеки. 20 квітня 2024 року РНБО України своїм рішенням “Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет” визначила заходи, спрямовані на захист прав та інтересів громадян України у цій сфері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *