За останній рік в Україні стрімко зросла кількість легальних компаній, що надають послуги з організації азартних ігор. Це не лише виводить ринок з тіні, але й забезпечує значні надходження до державного бюджету у вигляді податків. Компанії не лише сумлінно сплачують податки, а й спрямовують частину прибутків на потреби армії.

За словами Данила Гетманцева, голови Комітету ВРУ з питань фінансів, збільшення кількості легальних операторів гральних закладів дозволяє суттєво наростити надходження до бюджету. Лише за травень 2024 року ці компанії сплатили 1,8 млрд грн податків до бюджету, що у 2,1 раза більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Левову частку склали податок на прибуток (73,8%) та податок на доходи фізичних осіб (25,1%).

Графік зростання

Загалом за перші 5 місяців 2024 року сума сплачених податків сягнула 7,3 млрд грн, що у 3,1 раза перевищує показник за такий самий період 2023 року.

Ці кошти допомагають фінансувати українську армію, забезпечуючи її новітньою технікою та спорядженням. До того ж багато операторів гральних закладів виділяють частину прибутків на гуманітарну допомогу та підтримку наших захисників.

Прозора та законна діяльність гральних компаній є запорукою сталого економічного розвитку країни. Легалізація дозволяє не лише вивести ринки з тіні, а й забезпечити стабільні доходи для бюджету через сплату податків. Досвід ринку азартних ігор в Україні є переконливим прикладом того, наскільки важливими є легальні компанії для економіки держави. Перелік легальних можна переглянути на нашому сайті за посиланням

Розвиток легального грального бізнесу в Україні вигідний як державі, так і користувачам. Для держави – це гарантовані податкові надходження, для гравців – безпека та якісний сервіс. Головне, щоб цей процес і надалі відбувався в законодавчому полі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *