Нещодавно Печерський районний суд Києва прийняв рішення про скасування арешту рахунків букмекерської компанії “ВБЕТ” (Vbet). Це рішення викликало резонанс у суспільстві та ЗМІ.

10 квітня рахунки ТОВ “VBET Ukraine” були заблоковані рішенням Держфінмоніторингу. Причиною стало ймовірне відмивання злочинних доходів, ухилення від сплати податків в умовах війни та перерахування коштів підсанкційним російським контрагентам. 

Сама компанія VBET наполягала на своєму легальному статусі в Україні як організатора азартних ігор, що працює прозоро та не подавала апеляцію, але згодом звернулася до Київського апеляційного суду.

4 липня апеляційний суд залишив арешт рахунків в силі. Адвокати компанії повторно звернулися до Печерського суду Києва з клопотанням про розблокування рахунків. Суддя Михайло Юшков розглянув справу та прийняв рішення про зняття арешту з рахунків та майна компанії.

Перечерський суд

Це рішення викликало неоднозначну реакцію. Зокрема, журналіст Євген Плінський висловив критичну позицію щодо цього рішення, звертаючи увагу на те, що проти компанії все ще ведеться кримінальне розслідування за підозрою у зв’язках з Росією.

Представники компанії “ВБЕТ” поки що утримуються від коментарів щодо термінів відновлення роботи платіжних систем на їхньому сайті, зазначаючи БК:

“Наразі потрібно ще трохи зачекати, ми працюємо над повноцінним відновленням роботи сайту. За термінами, на жаль, зорієнтувати не можемо.”

Варто зазначити, що слідство у справі все ще триває, і остаточні висновки щодо діяльності компанії “ВБЕТ” ще не зроблені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *