Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей продовжує активно протидіяти функціонуванню нелегальних азартних ігор в Україні. За результатами останнього засідання, що відбулося 27 серпня 2024 року, було прийнято ряд важливих рішень, спрямованих на обмеження доступу до таких вебсайтів.

Нелегальні гральні вебсайти

КРАІЛ зобов’язала постачальників послуг хостингу обмежити доступ до них на території України:

  • Cloudflare Inc. – обмежити доступ до вебсайту betmatch2win. com.
  • Digital Ocean Inc. – обмежити доступ до вебсайту kasinos-vip. net.
Рішення КРАІЛ щодо блокування сайтів

Ці вебсайти надають доступ до азартних ігор без відповідної ліцензії та порушують чинне законодавство України. Власники повинні закрити доступ до них протягом трьох робочих днів.
На офіційному сайті КРАІЛ розміщено оновлений перелік нелегальних гральних вебсайтів, до яких направлено вимоги щодо обмеження доступу на території України. Станом на 27 серпня 2024 року цей перелік налічує 295 вебсайтів.

Блокування мобільних додатків у співпраці з Apple

На платформі Apple Inc. було заблоковано 62 мобільні додатки з нелегальними азартними іграми, які порушували українське законодавство та мали негативний вплив на громадське здоров’я.

Не користуйтесь послугами нелегальних гральних операторів. Ви ставите під загрозу своє фінансове становище та особисту безпеку. Завжди перевіряйте наявність ліцензії. Це можна зробити за посиланням  «Реєстри та переліки»

Якщо ви виявили мобільний додаток або вебсайт з нелегальними азартними іграми, повідомте про порушення тут або зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію КРАІЛ: (0800) 50-13-77.

Цього місяця ми вже писали, що було заблоковано 5 вебсайтів, що порушували законодавство, надаючи доступ до азартних ігор без відповідної ліцензії, а також було видалено понад 600 повідомлень, що містили рекламу азартних ігор та заблоковано 64 сторінки блогерів, які порушували правила спільноти.

Відтепер Про інтернет є ще й у телеграм! Підписатись тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *