Букмекерська компанія Parimatch перерахувала до державного бюджету 1 мільярд 66 мільйонів гривень у рамках відшкодування несплачених податків за період з 2021 по 2023 роки. Ця сума стала результатом внутрішнього розслідування та подальших слідчих дій, які виявили умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Деталі 

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) провело комплекс слідчих дій, у результаті яких було встановлено факти ухилення від сплати податків компанією-оператором азартних ігор. Хоча назва компанії офіційно не розголошувалася, джерела Forbes Ukraine, знайомі з перебігом справи, зазначають, що найімовірніше, йдеться саме про Parimatch. Це підтверджується інформацією про схеми, що використовувались для ухилення від податків, і санкціями, накладеними на компанію.

БЕБ та онлайн казино

Санкції та блокування

Попри відшкодування, Parimatch продовжує залишатися під санкціями, введеними Радою національної безпеки та оборони України (РНБО) у березні 2023 року. Це призвело до заморожування рахунків компанії, включаючи кошти гравців, та блокування операційної діяльності. Відомо, що загальна сума заблокованих коштів гравців становить близько 7 мільйонів доларів.

Судові розгляди щодо керівництва Parimatch ще тривають. Прокурори Офісу Генерального прокурора подали клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності в рамках закону за умови сплати податків та відшкодування збитків державі. Однак остаточне рішення суду ще не винесене.

Parimatch залишається однією з ключових компаній у цій індустрії, проте її майбутнє в Україні залежатиме від подальшого розвитку подій у судовій системі та рішення щодо санкцій.

Ситуація з Parimatch стала сигналом для інших учасників ринку азартних ігор про необхідність суворого дотримання законодавства. Вона підкреслила важливість прозорості та відповідальності в бізнесі, особливо в такій чутливій сфері, як азартні ігри. Компанії, які прагнуть працювати на українському ринку, повинні розуміти, що будь-які спроби ухилення від сплати податків або інші непрозорі дії можуть мати серйозні наслідки, включаючи втрату довіри клієнтів і репутації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *