Питання легалізації грального бізнесу в Україні залишається гострим, особливо в умовах повномасштабної війни. Народний депутат Данило Гетманцев, який очолює Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, висловив свою позицію з цього приводу в інтерв’ю UA.NEWS під час заходу “FutureTech.

Гетьманцев на заході FutureTech

Гетманцев рішуче виступає проти повної заборони індустрії азартних ігор, наголошуючи, що історично такий крок нікуди не призводив, окрім появи потужного тіньового сектору. За його словами, після аналогічної заборони в США в епоху “сухого закону” гральний бізнес перейшов на нелегальне становище, створивши підґрунтя для зародження організованої злочинності. Схожа ситуація була і в Україні до 2020 року, коли незаконні казино та зали гральних автоматів працювали всюди.

Натомість парламентар пропонує впровадити систему жорсткого державного контролю та обмежень для грального бізнесу. Зокрема, він говорить про необхідність встановити ліміти на тривалість гри, суми витрат, а також створити “чорні списки”осіб із схильністю до лудоманії. На переконання Гетманцева, саме такі інструменти є ефективними для боротьби з залежністю від азартних ігор, на відміну від тотальної заборони.

Данило Гетьманцев про легалізацію грального бізнесу

Легалізований та належно оподаткований гральний бізнес забезпечить надходження до бюджету замість “годування” нелегальних російських сайтів, як це відбувається зараз, впевнений Данило Гетманцев. 

Загалом питання детінізації економіки є одним із ключових пріоритетів для керівництва Верховної Ради. Данило Гетманцев наголошує, що без виведення бізнесу з “тіні” Україна не зможе рухатися шляхом європейської інтеграції та досягнути справжнього економічного розвитку. Тому вже зроблено низку важливих кроків, зокрема, ухвалення антиофшорного закону, фіскалізація торгівлі, реформи в підакцизних галузях тощо. Попри війну, зараз Україна збирає більше податків з відповідних ринків, ніж у 2021 році.

Зараз кожен може обмежити себе від участі в азартних іграх. Для цього є три шляхи: особисто подати заяву організатору азартних ігор або КРАІЛ, надіслати заповнену заяву на електронну адресу або заповнити заяву про самообмеження онлайн з цифровим підписом. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *